PUPS u koaliciji sa naprednjacima?

PUPS razmišlja o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore, a nije isključena ni saradnja sa naprednjacima, kaže Momo Čolaković.

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2011.

09:42

Default images

Šef poslaničke grupe PUPS Momo Čolaković kaže da su programska opredeljenja Tomislava Nikolića bliska i njegovoj partiji.

"Ne bi bilo ništa sporno da o tome razgovaramo. Ipak, još je rano", rekao je Čolaković u intervjuu za Tanjug.

On je naveo da je koalicija moguća sa svakom strankom koja deli principe za koje se zalaže i Partija ujedinjenih penzionera Srbije, ali je i dodao da će se uslovi za razgovore sa svim potencijalnim partnerima otvoriti u momentu kada se izbori približe.

Prednost, kako kaže, imaju razgovori u okviru koalicije SPS-PUPS-JS, do kojih će, uveren je, ubrzo doći.

Čolaković je naveo da je tokom tri godine partnerstva bilo različitih stavova, poput onog sa Zakonom o penzijsko invalidskom osiguranju, kada je poslanička grupa SPS-JS predložila amandmane mimo znanja PUPS-a.
Ali, "disonantnih tonova" o ključnim pitanjima nije bilo, istakao je šef najstarijih poslanika u parlamentu i pojasnio da bi samostalni nastup na narednim izborima bio rezultat procene stranke da može da računa na glasove penzionera.

"Stranka treba da proceni kakvu podršku ima među 1,6 miliona penzionera i da li je njen rad doprineo poboljšanju njihovog života. Ukoliko oceni da bi mogla preći cenzus, bilo bi najbolje da izađemo samostalno", naglasio je Čolaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: