Zemljotres u Španiji - 10 mrtvih

Najmanje deset osoba poginulo je u zemljotresu jačine 5,2 stepen Rihterove skale koji je u sredu uveče pogodio gradić Lorka na jugoistoku Španije.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 11.05.2011.

21:30

Default images

Među poginulima u gradu Lorki je i trinaestogodišnji dečak. Ne zna se koliko je ljudi povređeno, ali španski mediji navode da je u pitanju više desetina osoba.

Šef španske vlade Hoze Luis Rodriges Sapatero naredio je da se u oblast koja je pogođena zemljotresom pošalje vojna jedinica za hitne intervencije, navodi se na internet sajtu vlade.

Zemljotres je registrovan u 18.47 u oblasti Lorke, malom gradu na jugoistoku Španije, 120 kilometara udaljenom od Alikantea. Prethodno je oko 17.00 isti region potresao zemljotres manje jačine od 4,4 stepena Rihtera.

Televizija je prikazala snimke srušenih starijih zdanja u Lorki. Nešto kasnije, u trenutku kada su uspaničeni stanovnici izleteli na ulice okupljajući se na trgu, ispred njih se u trenutku dok su kamere bile uključene srušio zvonik crkve.

Šteta je zabeležena uglavnom u starijim naseljima grada koji ima 100.000 stanovnika. Zvonik crkve pao ispred građana dok su bežali od zemljotresa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: