Mišić na slobodi do leta?

Uroš Mišić, koji je osuđen zbog pokušaja ubistva, tokom leta bi mogao da se nađe na slobodi ako zatraži uslovni otpust sa izdržavanja kazne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.05.2011.

12:18

Default images

Osuđenik može da traži uslovni otpust posle dve trećine izdržane zatvorske kazne, a pošto je Mišić u pritvoru već tri godine i pet meseci, što mu se računa u kaznu, pravo na uslovni otpust steći će za tri meseca.

Ukoliko sud odobri uslovni otpust, Mišić bi tokom leta mogao da bude pušten na slobodu, jer 5. jula stiče pravo za puštanje na slobodu, pod uslovom da ne izvrši novo krivično delo.

Njegov branilac Borivoje Borović rekao je Tanjugu da Mišić namerava da zatraži uslovni otpust čim se za to steknu uslovi.

Borović je podsetio da je njegov branjenik posle izricanja prvostepene presude od deset godina zatvora na svoj zahtev upućen na izdržavanje kazne u zatvor za maloletnike u Valjevu.

Molba za uslovni otpust podnosi se prvostepenom sudu. U ovom slučajuto je Viši sud u Beogradu koji odluku o tome donosi uz konsultacije sa Upravom zatvora. Apelacioni sud je prema saznanjima medija prepolovio Mišiću prvobitnu kaznu zatvora od 10 godina.

Naime, posle razmatranja žalbe u januaru, Apelacioni sud je odlučio da otvori glavni pretres i sam izvede pojedine dokaze, kako bi mogao da donese konačnu odluku i, prema pisanju medija, prekvalifikovao je krivično delo od pokušaja ubistva u napad na službeno lice, pa mu zahvaljujući tome izreklo blažu sankciju.

Ipak, još uvek zvanično nije potvrđeno da li je Mišiću smanjena kazna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: