Petak, 01.04.2011.

15:03

Hapšenje aktera "filmske pljačke"

Policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih da su povezane sa velikom pljačkom 850.000 evra iz vozila za transport novca, 10. marta u Beogradu.

Izvor: B92

Default images

U toku su saslušanja, a posle njih će biti poznati detalji toga kako su razbojnici organizovali ovo razbojništvo.

Prema nezvaničnim informacijama, među privedenima je i jedan policajac. Policija i dalje traga za dve osobe.

Namanje 30 specijalaca hapsilo je razbojnike i njihove pomoćnike koji se sumnjuiče da su učestvovali u spektakularnoj pljački autombila za transport novca firme "Sekuritas".

Akcija je sprovedena u Surčinu, Jakovu i Zemun polju. Ministar policije Ivica Dačić rekao je da ova istraga još nije završena. "Izvođenje cele akcije je u toku, tako da ne bih komentarisao detalje svega toga, naročito što se još ispituju veze i i utvrđuju neophodni dokazi", rekao je Dačić.

On je naveo da je "ta akcija morala da bude izvršena i malo ranije nego što je trebalo zbog toga da ne bi ta grupa, zbog celog sistema uspostavljenog na njenom praćenju eventualno došla do otkrivanja toga da su otkriveni".

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni policajac bio je jedan od glavnih organizatora pljačke, a razbojnicima je davao logističku podršku.

Grupa koja je uhapšena sumnjiči se za seriju pljački, razbojništva, trgovinu drogom i nasilničko ponašanje po glavnom gradu i okolini.

Po scenariju iz akcionih filmova, osmorica pljačkaša, naoružanih automatskim puškama, "Audijem" i "Škodom superb" su 10. marta u Ustaničkoj ulici preprečili put konvoju od tri automobila firme "Sekuritas" i odneli pet vreća s novcem u kojima je bilo čak 850.000 evra.

Razbojnici su automobile koje su koristili u bekstvu parkirali kod železničke stanice Prokop, polili visoko zapaljivim hemikalijama, posle čega su sa bogatim plenom pobegli u pravcu Dušanovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: