Nova pravila za Deda Mraza

Zbog strogih pravila koja važe u nekim zemljama EU, a koje su preuzeli i neki hrvatski Deda Mrazovi, deci nije dozvoljeno da mu sede u krilu.

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

10:44

Default images

Takođe, nije dozvoljen ni zagrljaj sa Deda Mrazom, a poljubac pogotovo, piše Jutarnji list.

Zbog strogih pravila, fotografije na kojima nasmešena dečica sede u krilu Deda Mrazu uskoro bi mogle potpuno iščeznuti i u Hrvatskoj.

Nova pravila podelila su javnost u Hrvatskoj. Dok jedni, uključujući i javnog pravobranioca za decu Milu Jelavić, podržavaju izbegavanje fizičkog kontakta Deda Mraza s decom, drugi se nad takvom odlukom zgražaju.

„Moj program uključuje i fotografisanje s decom, ali izbegavam da mi ona sednu u krilo. Uvek od domaćina tražim da mi osiguraju dve stolice, jednu za mene, drugu za dete“, objasnio je jUtarnjem listu jedan deda Mraz koji ovih dana obilazi zagrebačke kompanije i uveseljava decu zaposlenih.

Niko od mališana, pritom, ne može da ga zagrli ili poljubi, a kamoli da mu sedne u krilo.

Ovakve poromene dolaze od podignute svesti o opasnostima pedofilije i velikog straha od nje, a kao neželjena posledica pojavila se i opšta histerija zbog koje se i nedužno sedenje u krilu Deda Mraza smatra neprimjerenim.

Mirela Blažanović, predsednica Udruženja Roda, upozorava da se ne bi smeo devastirati jedan lep običaj i konstatuje da je Hrvatska otišla predaleko u kopiranju zapada.

„Još malo pa neće smeti sesti u krilo ni vlastitim očevima i dedama“, dodala je Blažanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: