Patrijarh Irinej primio Konuzina

Patrijarh Irinej primio je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Konuzina, koji ga je obavestio o sadržaju razgovora koji je imao sa bivšim vladikom Artemijem.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2010.

16:11

Default images

U saopštenju kabineta patrijarha Irineja, navodi se da je patrijarh ambasadora Konuzina primio na lični zahtev.

Ruski diplomata je tom prilikom izrazio žajenje što je došlo do, kako se navodi, nekorektne interpretacije njegovog susreta sa monahom Artemijem koji je bivši vladika sam inicirao.

"Primivši nezvane goste, koje nije želeo da vrati sa praga, a koji su zloupotrebili dobrotu domaćina, i saslušavši ih, poručio im je da crkvena pitanja i problemi moraju da se rešavaju isključivo u Crkvi, a ne na ulici, i da on lično nije pozvan da rešava njihove probleme", navodi se u saopštenju.

Monah Artemije rekao je ranije danas Tanjugu da je sinoć razgovarao sa Konuzinom na njegov poziv i da je u tom razgovoru bilo reči o aktuelnim pitanjima.

Patrijarh Irinej je, ističe se u saopštenju, sa ambasadorom Konuzinom razgovarao i o inicijativi Ruske Federacije, koja je preko UNESKO-a odredila fond od dva miliona dolara za obnovu sedam objekata SPC sa liste prioriteta.

Konuzin je, ukazuje se, izrazio želju da se dan praznovanja slovenske pismenosti i kulture, praznik svetih ravnoapostolnih Kirila i Metodija, koji je u prethodne tri godine bio pod pokroviteljstvom ruske ambasade, uz saradnju drugih ambasada slovenskih zemalja, podigne na još viši nivo i uključi u sve strukture kulturnog i javnog života Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: