Ubijen pas naočigled dece

Za sada nepoznati mladić brutalno je zaklao psa lutalicu, naočigled brojnih mališana koji su o njemu vodili računa, piše list “Alo”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.10.2010.

10:32

Default images

Ubistvo psa lutalice koga su deca zvala Đole dogodilo se u nedelju oko 17.20, ispred ulaza u zgradu u Medakovićevoj 113.

List podseća da je nedaleko od tog mesta u aprilu pronađena i keruša Mila amputiranih šapa.

"Alo" navodi da je ubica najpre namamio psa, da bi ga u sledećem trenutku nožem preklao na stepeništu i, potom, kao da se ništa nije desilo, mirno odšetao.

Okupljeni stanari objasnili su da je pas bio ljubimac dece u kraju, koja su o njemu i vodila računa.

"Moje dete se igralo napolju ispred zgrade sa drugarima i odjednom sam čuo uplašene povike dece i pozive u pomoć. Vikali su: ’Ne dirajte nam kucu, on je dobar’, a dok sam istrčavao iz stana, začuo sam cviljenje psa“, rekao je jedan od roditelja.

Veliki broj građana okupio se sinoć i protestovao, zahtevajući od policije da pronađe ubicu psa, a na mesto ubistva psa stigla je i Sandra Spoja iz Evropske inicijative 17 za brigu o životinjama.

Pas upucan iz blizine

Veterinarska ustanova Beograd saopštila je da je leš psa pronađenog u Medakovićevoj ulici bio sa ranama na vratu i da je obdukcijom ustanovljeno da su one izazvane metkom, verovatno iz malokalibarskog pištolja.

Kako je navedeno u saopštenju, pretpostavlja se da je povreda na vratu, ulazna rana od upucavanja iz neposredne blizine, jer nema tragova baruta ili opekotina na vratu a, prema informacijama te ustanove, taj pas nije prijavljivan kao agresivan.

U saopštenju se podseća da se ubistvo dogodilo u blizini mesta na kome je u aprilu nađena keruša Mila sa posečenim šapama, a Veterinarska ustanova Beograd predala je policiji metak na balističko ispitivanje i tražila je izveštaj o tom ubistvu.

Ekipa Zoohigijene Veterinarske ustanove Beograd juče je po pozivu aktivista Evropske inicijative 17 za zaštitu napuštenih pasa stigla ispred zgrade u Medakovićevoj ulici 113, gde je pronađen leš psa mešanca sa ranama na vratu.

Leš su u ulazu zgrade pronašli stanari. Pored aktivista Evropske inicijative 17, prisutni su bili i predstavnici policije, koji su naložili uklanjanje leša, što je ekipa Zoohigijene učinila, navedeno je u saopštenju.

Kako se u saopštenju ističe, dan kasnije u Veterinarskoj ustanovi Beograd obavljena je obdukcija leša.

Prema obdukcionom izveštaju, reč je o psu mešancu, starosti dve godine, muškog pola, nekastriranom.

Na levoj strani vrata pronađena je rana veličine do dva centimetra, a zapaženi su i veliki podlivi na obe strane vrata.

Prilikom obdukcije veterinari su ustanovili je da je polomljen četvrti vratni pršljen i povređena arterija, usled čega je došlo do brzog iskrvarenja, dodaje se u saopštenju. 5. Oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: