SAD: Kazna Kovačeviću blaga

SAD razočarane "relativno blagom kaznom" Miladinu Kovačeviću, ali su zadovoljne što je sudski postupak sproveden, kaže portparol Stejt departmenta Filip Krouli.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2010.

18:19

Default images

"Razočarani smo onim što smatramo da je relativno blaga kazna za nivo povrede nanete američkom građaninu", rekao je Krouli na redovnoj konferenciji za štampu.

On je naveo da su SAD vršile jak pritisak na Srbiju da sprovede pravdu u ovom slučaju i dodao da će nastaviti da sarađuju sa srpskim zvaničnicima.

"Zadovoljni smo što je pravda sprovedena, ali ne verujemo nužno da je pravda potpuno zadovoljena", rekao je Krouli.

On je rekao da će bez obzira na dužinu kazne američki državljanin morati ceo život da živi s posledicama nanetih povreda i naveo da su SAD "smatrale da bi duža zatvorska kazna bila prikladnija".

Miladin Kovačević nagodio se sa tužilaštvom u Beogradu da prizna krivicu za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život Amerikancu Brajanu Stajnhaueru, u zamenu za kaznu od dve godine i tri meseca zatvora za krivično delo za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Američka ambasada u Beogradu pozdravila je rad pravosuđa Srbije u slučaju Miladina Kovačevića, optuženog za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život američkom državljaninu.

"Ambasada SAD ceni transparentnost i kooperativnost srpskog sudstva u vođenju krivičnog postupka protiv Miladina Kovačevića zbog napada na američkog građanina Brajana Stajnhauera u maju 2008. godine", rečeno je u Ambasadi.

Kovačević je uhapšen u SAD posle tuče i mesec dana kasnije pušten je uz jemstvo od 100.000 dolara. SAD je napustio pomoću faslifikovanih dokumenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: