SAD: Ne spremamo rezoluciju

Ambasada SAD u Beogradu demantovala je da zvanični Vašington radi na predlogu rezolucije o Kosovu za Generalnu skupštinu UN.

Izvor: B92

Utorak, 24.08.2010.

17:11

Default images

"Takva rezolucija ne postoji", rečeno je danas Tanjugu u Ambasadi SAD.

Beogradski dnevnik "Blic" objavio je da Vašington priprema rezoluciju povodom mišljenja Međunarodnog suda pravde o Kosovu u kojoj je ključno da se traže pregovori između Beograda i Prištine i zaključuje da je status Kosova nepromenljiv.

Kako je listu rekao analitičar Obrad Kesić, Vašington nije odlučio da li da svoju rezoluciju preda direktno ili preko prijateljske zemlje, na primer Albanije.

U međuvremenu, Tanjugu je u britanskoj misiji pri UN rečeno da u sedištu svetske organizacije traju diplomatske konsultacije zemalja Evropske unije.

U diplomatskim krugovima EU na Ist riveru nisu mogli da preciziraju da li se na tim konsultacijama razgovara samo o zajedničkom stavu prema srpskoj rezoluciji, ili o rezoluciji koju bi o istom pitanju pripremila sama Unija.

To je objašnjeno, kako ističu, poverljivošću sadržaja razgovora.

Isti izvor naveo je još samo to da izuzev Beograda niko više nije podneo predlog rezolucije vezan za mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: