Železnička nesreća u Švajcarskoj

U železničkoj nesreći u švajcarskim Alpima poginuo je jedan putnik, a 42 su povređena, kada su se prevrnula tri vagona švajcarskog voza "Glasier ekspres".

Izvor: B92

Petak, 23.07.2010.

19:43

Default images

Većina povređenih su japanski turisti, od kojih je šestoro teže, javila je švajcarska novinska agencija ATS.

Nesreća se dogodila tokom popodneva kada su najmanje tri vagona prevrnula na relaciji između poznatih skijališta Laks i sela Fiš u blizini švajcarsko-italijanske granice, preneo je Rojters.

"Glasier ekspres" vozi jednom od najlepših trasa na svetu brzinom od 36 kilometara na sat, što omogućava putnicima da uživaju u krajolicima od Sent Morica do Zermata u dužini od 275 kilometara i traje više od sedam sati.

Tom trasom, voz prođe preko 291 mosta i kroz 91 tunel i popne se do najvišeg planinskog prevoja u švajcarskim Alpima, Oberalpa na 2.044 metara nadmorske visine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: