VAC i Dnevnik: Sastanak rukovodstva

Delegacija nemačke medijske kompanije VAC, s Peterom Langeom na čelu, potvrdila je da će danas doći u Novi Sad na razgovor s rukovodstvom "Dnevnik holdinga".

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2010.

12:29

Default images

Tema razgovora biće zajedničko preduzeće "Dnevnik Vojvodina pres", saopšteno je Tanjugu u menadžmentu DVP-a.

Razgovori bi trebalo da počnu u 15 časova iza zatvorenih vrata, a u interesu je obe strane da se pronadje za sve prihvatljivo rešenje. VAC je vlasnik 55 odsto akcija DVP-a, a "Holding" ima pravo preče kupovine.

Mnogo toga zavisi od tražene cene akcija, a situaciju komplikuje nedavna odluka Skupštine akcionara "Dnevnik holdinga" da se, ukoliko nemački partner ne ispuni sve ugovorom preuzete obaveze, pravda potraži na sudu.

Kompanija VAC i "Holding" su oktobra 2003. godine potpisali ugovor o osnivanju DVP, u čijem sastavu je i list "Dnevnik". Tada najavljivani ambiciozni poduhvati, uključujući i moguću izgradnju nove štamparije, nisu ostvareni, a nemačka medijska grupa je nedavno najavila povlačenje sa srpskog tržišta.

Prema računici novosadske novinsko-izdavačke kuće, VAC je dužan više od šest miliona evra, pošto nije popravio staru, niti kupio novu štamparsku mašinu, nije preuzeo 80 radnika štamparije "Holdinga", niti do kraja sproveo socijalni program.

Zbog nezadovoljstva radnika pomenute štamparije, list "Dnevnik" se u subotu nije pojavio na kioscima, a nedeljni broj je štampan u novosadskom "Forumu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: