Kalinićevo stanje stabilno ili ne?

Sretku Kaliniću, koji je na lečenju u jednoj zagrebačkoj bolnici, zdravstveno stanje se naglo pogoršalo, pišu "Novosti". Hrvatski MUP demantovao tu informaciju.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Utorak, 22.06.2010.

01:24

Default images

Pripadniku "zemunskog klana" je pre dva dana iznenada pozlilo i lekari zagrebačke bolnice "Sestre milosrdnice" ulažu napore da ga održe u životu, piše list.

Kalinić je trenutno stabilno, ali je dalji oporavak neizvestan. On je u zagrebačkoj bolnici nekoliko puta operisan.

Njega je u Zagrebu teško ranio drugi odbegli pripadnik "zemunskog klana" Miloš Simović, koji je posle nekoliko dana uhapšen na teritoriji Srbije. Simović je pucao nekoliko puta i sa dva hica u stomak i grudi pogodio Kalinića.

Kalinić ima hrvatsko i srpsko državljanstvo, a pred našim sudom je osudjen na 40 godina zbog ubistava koje je počinio kao pripadnik "zemunskog klana". Za učešće u atentatu na srpskog premijera Zorana Đinđića dobio je 30 godina robije.

Hrvatsko-srpskim sporazumom o međusobnom izručenju građana koji su osudjeni za najteža krivična dela, biće omogućeno da Kalinić izdržava kaznu u Srbiji.

Međutim, kako je za B92 potvrđeno u vrhu hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi iz beogradske štampe su netačni. Kalinićevo stanje je potpuno stabilno i on se dobro oseća, potvrđeno je za B92.

Kalinićevo stanje najverovatnije će se pogoršati, ali u pravnom smislu, kada Hrvatska i Srbija krajem meseca potpišu sporazum o izručenju. Posle toga, najverovatnije početkom jula, Srbija će zatražiti njegovo izručenje kako bi Kalinić mogao da izdržava 40-godišnju kaznu zatvora u Srbiji, ali da se istraže ubistva srpskih kriminalaca koje je navodno priznao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: