EPS će tražiti poskupljenje struje

Elektroprivreda Srbije nije odustala od drugog poskupljenja struje i na jesen će zatražiti da struja poskupi, najavio je direktor EPS-a Dragomir Marković.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 10.06.2010.

12:47

Default images

On je istakao da je prema sadašnjim proračunima opravdano da struja poskupi za još 20 odsto i dodao da to ne znači da će EPS tražiti toliko poskupljenje.

On je rekao da će pre toga obaviti konsultacije s vladom i sa Agencijom za energetiku. Prethodno poskupljenje struje bilo je od 1. marta, i to za 10 odsto.

Marković je rekao da će prihod EPS-a, zbog toga što je struja poskupela 1. marta, a ne 1. januara ove godine, biti smanjen za 2,6 milijardi dinara.

Kako je rekao, na poslovanje EPS-a imaće uticaj i kurs dinara, i planom te kompanije je predviđeno da će na kraju 2010. godine biti 103 dinara za evro, a da će prosečan kurs biti 100,2 dinara za jedan evro.

"Već sada je probijen plan i ako u 2010. prosečan kurs bude 105 dinara, to bi smanjilo prihode EPS-a za 550 miliona dinara", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: