Milosavljević oslobođen optužbe

Prekršajni sud u Beogradu je oslobodio ministra trgovine Slobodana Milosavljevića odgovornosti da je nenamenski trošio sredstva iz budžeta 2008, saznaje "Blic".

Izvor: Blic, Tanjug

Subota, 05.06.2010.

11:24

Default images

Prekršajnu prijavu je protiv njega podnela Državna revizorska institucija.

Protiv Milosavljevića DRI je podnela prekršajnu prijavu 18. februara 2010, posle okončane kontrole, jer je smatrala da je njegovo ministarstvo nepravilno uknjižilo trošenje sredstava za monografiju "Srbija dunavski sliv".

Naime, DRI tereti ministra da je plaćanje 17 slika za ovu monografiju trebalo knjižiti kao predmet, a ne, kako je to urađeno, kao uslugu.

Na odluku Prekršajnog suda postoji mogućnost ulaganja žalbe o kojoj bi odlučivao Viši prekršajni sud u Beogradu. Žalba može da se uloži u roku od osam dana od prijema napisane presude.

Ministar Milosavljević je bio osumnjičen za kršenje Zakona o budžetskom sistemu, za šta je zaprećena kazna do 50.000 dinara.

Slobodan Milosavljević je izjavio Tanjugu da će se javno oglasti o odluci Prekršajnog suda u Beogradu tek kada presuda postane pravosnažna.

"Nadam se da će to biti iduće nedelje", kazao je Milosavljević.

Zbog sumnji da su prekršili Zakon o budžetskom sistemu, DRI je podneo prijave protiv još nekih sadašnjih i bivših ministara Gorana Bogdanovića, Žarka Obradovića, Tomice Milosavljevića, Nebojše Bradića, Olivera Dulića, Saše Dragina, Predraga Bubala, Slobodana Samardžića, Zorana Lončara i Vojislava Brajovića.

Podnete su i prijave protiv četvoro sekretara iz Ministarstva ekonomije i Ministarstva rada i socijalne politike Srbije.

Prijave su podnete i protiv bivšeg direktora Uprave za trezor Ivana Maričića, bivšeg i sadašnjeg direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Mirjane Nikolić i Novice Antića, i bivšeg direktora Direkcije za imovinu Srbije Milana Tomića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: