DSS: Nismo odgovorni za "satelit"

DSS saopštava da nije odgovoran za štetu od oko 36 miliona evra koja je nastala zbog nepoštovanja ugovora o iznajmljivanju izraelskog satelita.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2010.

13:06

Default images

DSS demantuje navode pojedinih medija da 2006. godine nije pokrenuta istraga protiv bivšeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića.

Okružno tužilaštvo je u decembru 2006. godine podnelo zahtev za pokretanje istrage protiv Davinića, navodi se u saopštenju i dodaje da je "taj zahtev povučen krajem 2008. godine, u vreme kada je apsolutnu vlast u zemlji imala DS".

Iz DSS su ukazali da pojedini mediji smišljeno i grubo obmanjuju javnost iznoseći neistine o toj stranci, što je, kako piše u saopštenju, za svaku osudu.

Srbija je 2008. godine izgubila spor pred arbitražom u Parizu i presudom je obavezana da plati izraelskoj kompaniji "Imidžset" oko 36 miliona evra zbog nepoštovanja ugovora o iznajmljivanju satelita.

Taj ugovor je 2005. godine potpisao tadašnji ministar odbrane Davinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: