Talibani: Amerika će goreti

Talibanski pobunjenici u Pakistanu zapretili su da će "Amerika uskoro goreti" i da će njeni saveznici doživeti istu sudbinu.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2010.

19:52

Default images

"Amerika će tek videti, sve imperijalističke sile će videti. Amerika će eksplodirati, Amerika će goreti", rekao je potparol pakistanskih talibana Azim Tarik u video poruci do koje je došao Rojters.

On je, sedeći prekrštenih nogu na zemlji ispred jedne litice, rekao na jeziku urdu (jedan od dva zvanična jezika u Pakistanu) da će američki saveznici doživeti istu sudbinu.

"Oni (SAD) ne mogu da eliminišu mudžahedine (svete ratnike), niti džihad (sveti rat), niti mogu da ugroze islam", rekao je on i zapretio da će SAD "iščeznuti, izgoreti i sebi iskopati grob".

Pakistan se bori protiv sve jačeg talibanskog pokreta, saveznika avganistanskih talibana. Vlasti okrivljuju pakistanske talibane za brojne samoubilačke bombaške napada u kojima je ubijeno na stotine ljudi u toj zemlji, navela je britanska agencija.

Tarik je negirao da su talibanski pobunjenici u Pakistanu odgovorni za bombaške napade na javnim mestima, navodeći da pakistanski zvaničnici žele da im pripišu te napade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: