Odgovornost za izjave o Šariću

Gradonačelnik Pljevalja politički će odgovarati zbog izjava o Darku Šariću, kaže predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2010.

17:10

Default images

Prvi čovek crnogorskog parlamenta rekao je da će gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković politički odgovarati posle lokalnih izbora 23. maja, zbog izjava o slučaju Darka Šarića, glavnog optuženog za šverc droge iz Južne Amerike.

Vuković je u intervjuu podgoričkoj televiziji “Vijesti“ rekao da ni kada bi znao ne bi saopštio gde se nalazi Darko Šarić, optužen u Srbiji za trgovinu drogom i organizovani kriminal, kao i da je sa njim u "vrlo dobrim odnosima".

On je, takođe, naveo da su Darko Šarić i njegov brat "korektni momci".

"Takva izjava Vukovića verovatno vodi ka krivičnoj odgovornosti", rekao je Krivokapić novinarima.

Prema njegovom pojašnjenju, "neprijavljivanje počinilaca krivičnih dela vodi ka krivičnoj odgovornosti".

"Mislim da ćemo, kroz političku odgovornost, odmah nakon izbora moći to da utvrdimo", kazao je Krivokapić.

Opoziciona koalicija "Bolja Crna Gora" zatražila je juče od crnogorske državne tužiteljke Ranke Čarapić hapšenje gradonačlenika Pljevalja Filipa Vukovića.

Vuković je gradonačelnik Pljevalja i nosilac liste vladajuće koalicije Demoratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije za lokalne izbore u tom gradu zakazane za 23. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: