BiH: Napad na JNA biće obeležen

U Sarajevu će prvi put ove godine 3. maja biti obeleženo stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2010.

20:31

Default images

Organizatori manifestacije obeležavanja stradanja pripadnika JNA su u Sarajevu imali sastanak sa predstavnicima policije Kantona Sarajevo i Republike Srpske.

Predstavnici organizatora obavestili su MUP Kantona Sarajevo da će 3. maja, mirnom šetnjom, polaganjem cveća i paljenjem sveća, bez obraćanja učesnika, obeležiti stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj. Najavljeno je da će u šetnji učestvovati oko 300 ljudi.

Portparol policije Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je danas da će predstavnici policije tog dana preduzeti mere iz svoje nadležnosti i da će u fizičkom, operativnom i saobraćajnom smislu obezbediti najavljeni skup.

Vlada Republike Srpske je 2006. usvojila Program obeležavanja značajnih istorijskih događaja, među kojima je i stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja.

Kolona JNA napadnuta je u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992, na početku rata u BiH, gde će prvi put nakon 18 godina biti obeležen taj datum.

Srpsko pravosuđe je zbog napada na kolonu JNA, kada je stradalo nekoliko desetina pripadnika JNA, raspisalo poternicu za 20 bivših zvaničnika BiH.

Poternica je raspisana i za bivšim ratnim članom Predsedništva BiH Ejupom Ganićem, koji je uhapšen 1. marta ove godine u Londonu. Ganićevo izručenje iz Velike Britanije traže i Srbija i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: