Priznao napad na antifašiste

Pripadnik Nacionalnog stroja Dolf Pospiš priznao napad na učesnike protesta antifašista u Novom Sadu. U dogovoru sa Tužilaštvom provešće 16 meseci u zatvoru.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2010.

13:43

Default images

Više javno tužilaštvo je postiglo dogovor sa Pospišem koji je priznao da je učestvovao u napadima te organizacije na učesnike mirnog protesta antifašista održanog u Novom Sadu. On će, prema tom dogovoru koji je prihvatio sud u Novom Sadu, u zatvoru provesti godinu i četiri meseca, rekao je za B92 portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Pripadnici Nacionalnog stroja napali su 7. oktobra 2007. učesnike antifašističkog skupa i pri tom je lakše povređeno nekoliko osoba, a više neonacista, uključujući i vođu organizacije Nacionalni stroj Gorana Davidovića, je uhapšeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: