GSA: DS podržava “Paradu ponosa“

Gej-strejt alijansa saopštila je da je Demokratska stranka podržala održavanje “Parade ponosa“, kao jedno od sredstava za poboljšanje položaja LGBT populacije.

Izvor: B92

Petak, 09.04.2010.

14:09

Default images

U saopštenju GSA navodi se da su predstavnici DS na zajedničkom sastanku osudili svako nasilje i diskriminaciju i saglasili se o načinu borbe protiv nasilja i homofobije.

Postignuta je i saglasnost o potrebi rešavanja svih relevantnih pitanja bitnih za LGBT (lezbijke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe) zajednicu u Srbiji, kao i o ideji za izradu nacionalne strategije za njihovo rešavanje.

DS su na sastanku s predstavnicima GSA predstavljali sekretarka stranke Tamara Tripić i predsednik Izvršnog odbora i poslanik Marko Đurišić.

Gej-strejt alijansa je saopštila da je zadovoljna sastankom sa predstavnicima DS-a i da ga smatra važnim, jer tu stranku vidi kao političkog nosioca promena u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: