Sudije dobile objašnjenje o izboru

Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca dostavili su Ustavnom sudu objašnjenje sa razlozima zbog kojih je veliki broj sudija i tužilaca ostao bez posla.

Izvor: B92

Petak, 12.03.2010.

14:16

Default images

Savetnik za odnose s javnošću Ustavnog suda Dejan Milić kaže da će se tim povodom održati sednica Ustavnog suda na kojoj će se odlučiti o daljem postupanju.

"Odgovori su jutros prosleđeni svim sudijama. U vezi sa tim za iduću nedelju zakazao je radnu sednicu Ustavnog suda na kojoj će uz uzimanje u obzir dostavljenih odgovora dve institucije biće utvrđen predlog stavova povodom ustavnih žalbi nosilaca sudijskih i javnotužilačkih funkcija koji nisu ponovo izabrani. O utvrđenom predlogu stavova Ustavni sud će se izjašnjavati na redovnoj sednici, nakon čega će sudije i izvestioci nastaviti sa vođenjem postupka po ustavnim žalbama", kaže Milić.

On je napomenuo da će se o utvrđenom predlogu stavova Ustavni sud izjašnjavati na redovnoj sednici, nakon čega će sudije i izvestioci nastaviti sa vođenjem postupka po ustavnim žalbama.

Ustavni sud je krajem februara zatražio od Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca da u roku od 15 dana dostavi obaveštenje da li su neizabrane sudije dobile individualizovana obrazloženja, jer od toga zavisi dalje postupanje Ustavnog suda.

Predsednica Društva sudija Dragana Boljević kaže da njoj u toku dana na kućnu adresu nije stiglo objašnjenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: