SEEMO osudio ponašanje Kušnera

Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) osudila je uvrede koje je Bernar Kušner izrekao na račun novinara "Glasa Amerike" Budimira Ničića.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

15:38

Default images

Francuski šef diplomatije Bernar Kušner je, tokom posete Gračanici 2. marta, na pitanje tog novinara da prokomentariše slučaj "žute kuće" odgovorio izveštaču "Glasa Amerike" "savetom" da se obrati lekarima.

Prenoseći da je Kušner uvredama odgovorio na novinarsko pitanje kako komentariše to da su ga porodice kidnapovanih i ubijenih Srba optužile da je učestvovao u trgovini ljudskim organima na Kosovu, SEEMO ukazuje da su te optužbe navedene i u knjizi koju je objavila bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte.

Takođe, SEEMO podseća da je različitih izveštaja o tom slučaju bilo i u medijima i da slučaj istražuje i srpsko tužilaštvo za ratne zločine, kao i da je navedeno u više međunarodnih izveštaja.

"SEEMO je iznenađen načinom komunikacije zvaničnog predstavnika francuske vlade. Ponašanje šefa francuske diplomatije nije profesionalno i nije način na koji državni zvaničnik treba da komunicira sa novinarima", naglasio je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović.

U saopštenju se navodi da je neprihvatljivo da državni zvaničnik "reaguje na tako agresivan način"

"Naravno novinar je mogao da formuliše svoje pitanje drugačije, ali postavljajući pitanje on je jasno dao do znanja ko je izvor informacija, u ovom slučaju porodice kidnapovanih i ubijenih", ističe se u saopštenju SEEMO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: