Hapšenja zbog zloupotreba SMS igara

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su 14 osoba osumnjičenih za zloupotrebu SMS igara na sreću, saopšteno je iz Tužilaštva.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 02.03.2010.

20:45

Default images

Oni su uhapšeni u jutarnjim časovima po nalogu tog Tužilaštva i osumnjičeni su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, zloupotrebom SMS igara na sreću pribavili protivpravnu imovinsku korist vrednu više stotina hiljada evra, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ta kriminalna grupa otkrivena zahvaljujuci informaciji Državne lutrije Srbije i saradnji sa nadležnim državnim organima.

Osumnjičeni će u roku od 48 časova biti privedeni istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Državna lutrija Srbije saopštila je da je zahvaljujući svojim kontrolama i metodama "anti fraud" (protiv prevare) zaštite otkrila moguće zloupotrebe kada su u pitanju pojedine SMS igre i o tome obavestila nadležne službe koje su preduzele istragu.

U Lutriji ističu da u interesu istrage u ovom trenutku ne mogu da govore o pojedinostima, ali da će pružiti punu ekspertsku podršku svim istražnim organima.

"Otkrivanje ovog pokušaja zloupotrebe govori o tome da je Državna lutrija Srbije opremljena i obučena da uvek brzo i efikasno zaštiti svoje igrače, koji mogu da budu sigurni u najveći stepen bezbednosti uloga", navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući najsavremenijim tehnološkim rešenjima i praćenju trendova u Evropi i svetu, ekspertski tim Državne lutrije Srbije prati sve novine u komunikacijskim sistemima i na Internetu, te će uvek reagovati brzo, efikasno i sprečiti svaku moguću zloupotrebu u cilju zaštite svojih igrača, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: