Avganistan:U napadu 33 žrtve

U vazdušnom napadu NATO snaga na jugu Avganistana ubijeno je najmanje 33 civila, među kojima su četiri žene i jedno dete, dok je ranjeno dvanaestoro.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

08:30

Default images

Avganistanci su sakupili ukupno 21 telo žrtava i, uz pomoć NATO-a, zbrinuli 14 ranjenih, dok se dve osobe vode kao nestale, potvrdio je portparol ministarstva Zemeri Bašari i dodao da je avganistanska vlast pokrenula istragu. NATO je izveo napad na tri minibusa u kojima je bilo ukupno 42 civilna putnika.

Putnici su se uputili ka glavnom putu na jugu zemlje.

U NATO saopštenju potvrđeno je i da su njihovi avioni izveli napad na kolonu vozila, misleći da se u njima nalaze pobunjenici koji su krenuli u napad na NATO snage, ali su kasnije ustanovili da su se u vozilima nalazili žene i deca.

NATO nije saopštio koliko je avganistanskih civila ubijeno u jučerašnjem napadu, niti da li su u vozilima bili samo civili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: