Dopuna istrage protiv Džajića

Više tužilaštvo je zatražilo dopunu istrage protiv bivšeg direktora FK "Crvena zvezda" Dragana Džajića i funkcionera Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.02.2010.

15:25

Default images

Portparolka Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić izjavila je da je tužilaštvo dalo predlog da se dopuni istraga protiv Džajića, Marinkovića i Cvetkovića i spise predmeta dostavilo istražnom sudiji. Ona, međutim, nije mogla da precizira na koje istražne radnje se odnosi predlog tužilaštva za dopunu.

Istraga protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića zbog sumnje da su protivpravno prisvojili višemilionske iznose od transfera pet fudbalera tog kluba u inostrane klubove prvobitno je okončana 28. oktobra prošle godine, kada je tužilaštvo počelo da razmatra mogućnosti za podizanje optužnice.

Posle opšteg izbora pravosudnih funkcija, u tom predmetu određen je novi istražni sudija.

Džajić, Marinković i Cvetković terete se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.

Oni su uhapšeni 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.

Dva dana kasnije, protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion evra pri transferu fudbalera Gorana Drulića u špansku Real Saragosu, 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski Atletiko protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka.

Okružni sud u Beogradu je istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Džajić se još sumnjiči da je zajedno sa fudbalskim menadžerom Rankom Stojićem od transfera fudbalera Ivana Dudića u portugalsku Benfiku protivpravno prisvojio pet miliona nemačkih maraka.

Sud je u oktobru prošle godine drugi put proširio istragu protiv sve trojice bivših Zvezdinih funkcionera zbog sumnje da su protivpravno prisvojili deo novca od transfera fudbalera Perice Ognjenovića u madridski Real, odnosno oko dva miliona dolara.

Nijedan od pomenutih fudbalera, prema izjavama koje su dali novinarima posle saslušanja pred istražnim sudijom, nije teretio Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, niti su ih optužili da su se okoristili njihovim novcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: