Srbija prva kod novog komesara EU

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić rekao je da će novi komesar za proširenje EU Štefan File ugostiti delegaciju Srbije u četvrtak, odmah po stupanju na dužnost.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2010.

00:53

Default images

Delegacija Srbije će biti prvi skup zvaničnika jedne države – pretendenta za članstvo u EU, koju će, odmah po stupanju na dužnost u Briselu, ugostiti novi komesar za proširenje EU Štefan File, rekao je za B92 potpredsednik vlade Božidar Đelić. Kako naglašava Đelić, planirano je da se delegacija Srbije sa Fileom u Briselu sastane sledećeg četvrtka.

"On će biti izabran u sredu, i u četrvrtak već prva zemlja koju će sresti će biti Srbija i naravno tu ćemo razmotriti ovo pitanje zelenog svetla. Malo je verovatno da će to biti na proleće, mi ćemo se truditi da dođe do toga, verovatnije je da to bude sredinom godine i kao i sve u ovim evropskim integracije na nama je da se trudimo, da lobiramo da donosimo dokaze našem posvećenosti po ovom pitanju“, kaže Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: