Softiću i Džubaru po dve godine

Na po dve godine zatvora osuđeni su saučesnici Miladina Kovačevića, Sanel Softić i Edin Džubar, zbog premlaćivanja američkog državljanina Brajana Štajnhauera.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2010.

01:21

Default images

Sudija okruga Brum u državi Njujork Martin Smit izrekao je u četvrtak kazne od po dve godine zatvora protiv Sanela Softića i Edina Džubara zbog saučesništva u prebijanju studenta Brajana Štajnhauera maja 2008, pišu američki mediji.

Obojica su proglašena krivim po jednoj tački optužnice. Prvooptuženi za ovo krivično delo srpski državljanin Miladin Kovačević (22) izbegao je zatvorsku kaznu pošto je Vlada Srbije 11. marta prošle godine porodici američkog studenta Štajnhauera uplatila 900.000 dolara odštete, prenosi list "Danas".

Kovačević, bivši student univerziteta u Bingemtonu, pretukao je Štajnhauera u Rotskeleru, popularnom studentskom baru u Bingemtonu, navode američki tužioci.

“Miladin Kovačević je kukavica, nasilnik i razbojnik“, izjavio je juče Kevin Gajet, pravni zastupnik Softića.

“Da je imao imalo poštenja i hrabrosti, on bi se vratio u SAD i odgovorio na optužbe za koje se tereti“, kazao je Gajet i naveo da su Softić i Džubar imali veoma malu ulogu u tuči.

“Kovačević je pokazao da je slabić ostavivši svoja dva druga da odgovaraju za njegove postupke“, izjavio je Gajet.

U jednom od ranijih svedočenja, Džubar, koji je kao i Softić priznao da je učestvovao u tuči, izjavio je da je "Štajnhauer u pijanom stanju uhvatio Softićevu devojku za zadnjicu u baru univerziteta u Bingemtonu“.

Džubar (25) iz Džonson Sitija i Softić (22) iz Bingemtona izvinili su se juče Štajnhaueru.

“Veoma mi je žao Brajana i njegove porodice“, izjavio je Džubar i naveo da bi voleo da se incident nije ni dogodio.

Džubar i Softić su poreklom iz Bosne. Međutim, Džubara očekuje deportacija nakon što odsluži zatvorsku kaznu jer nije američki državljanin, dok Softić ima državljanstvo SAD, kako je potvrdio njegov advokat Dejvid Batler.

Ni Softić ni Džubar prethodno nisu imali kriminalne dosijee.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: