"Konsing": Nepotpuna dokumentacija

Kompanija “Konsing“ saopštila je da je odustala od učešća na tenderu za operatera fiksne telefonije u Srbiji jer konkursna dokumentacija nije bila potpuna.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

16:13

Default images

Kako se precizira u saopštenju ove srpsko-američke kompanije, u konkursnoj dokumentaciji, koju je “Konsing” otkupio, nije bilo ključnih elemenata za biznis plan, među kojima je cena usluga za korišćenje infrastrukture.

Republička agencije za telekomunikacije (RATEL) je “Konsing grupi” odgovorila da će se cene direktno dogovarati sa operaterom koji ima znatan tržišni udeo, uz eventualnu medijaciju Agencije.

"Nisu pružene ni garancije da se i tako dogovorene cene neće menjati, kao ni informacije koliki je minimalni vremenski period do raspisivanja prvog narednog nadmetanja za izdavanje nove licence za operatera fiksne telefonije", navela je Konsing grupa.

Kako se ističe, američka kompanija “Komgrup internešnel” (COMgroup International), koja je većinski vlasnik “Konsinga”, uspostavila je kontakt sa dva velika američka telekomunikaciona operatera koji su bili zainteresovani za partnersko ulaganje u drugog fiksnog operatera u Srbiji.

U “Konsingu” su istakli da zbog nepotpune konkursne dokumentacije nisu bili u mogućnosti da stranim partnerima daju informacije o obimu i isplativosti ulaganja u taj projekat i da su zato odustali od davanja ponude za licencu.

Jedinu ponudu na tender za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji dostavila je telekomunikaciona kompanija “Telenor Srbija”, a dokumentaciju su pored “Konsing grupe” otkupili i “Vip mobajl” i “Kerseiko trejding limitid”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: