Bebić odbacio Mesićev zahtev

Predsednik Hrvatskog sabora, Luka Bebić, odbacio zahtev hrvatskog predsednika, Stjepana Mesića, da podnese ostavku zbog podrške bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Izvor: B92

Utorak, 05.01.2010.

12:50

Default images

Mesić je ocenio da je jučerašnje brisanje Sanadera iz članstva u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), dan pošto je najavio povratak u politiku, logičan potez i zatražio da, zbog učešća u Sanaderovom "pokušaju puča", iz stranke ode i Bebić, jedan od retkih članova rukovodstva HDZ-a, koji je glasao protiv izbacivanja bivšeg premijera.

"Bebić je učestvovao u puču i mora odstupiti s dužnosti predsednika Sabora", rekao je Mesić.

Bebić je rekao da niti inicira, niti sudeluje u pučevima pogotovo ne protiv na Ustavu zasnovanih i demokratski izabranih institucija hrvatske države kao što su Hrvatski sabor, Vlada i predsednik Republike.

"Nisam učestvovao ni u pokušaju puča u svrhu destabilizacije tih institucija ni 1994. godine, u najdelikatnijoj i najtežoj fazi Domovinskog rata, kada je pokušaj puča predvodio tadašnji predsednik Hrvatskog sabora Stjepan Mesić", poručio je Bebić predsedniku Hrvatske.

Mesić je 1994. godine, posle sukoba u vrhu HDZ-a, napustio tu stranku i osnovao novu.

Bebić je jedan od tri člana Predsedništva HDZ-a koji su glasali protiv brisanja Sanadera iz članstva, a bio je jedini visoki zvaničnik koji je prisustvovao Sanaderovom istupanju u nedelju i njegovoj najavi da će se vratiti u politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: