Dodik odbacio optužbe

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je optužbe Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" da RS želi da prekine saradnju sa Haškim tribunalom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.01.2010.

16:09

Default images

"Pre svega, vi niste relevantni da sudite da li postoji ili ne postoji saradnja između Vlade RS i Haškog tribunala, već je to Haški tribunal", navodi se u Dodikovom reagovanju.

Dodik ističe da je RS "nedvosmisleno dokazala svoju opredeljenost da završi saradnju sa Haškim tribunalom, što su potvrdili relevantni međunarodni faktori, među kojima i Haški tribunal".

"Vlada RS saoseća i razume bol svih koji su u ratu izgubili svoje najmilije i zalaže se da svi koji su počinili ratne zločine, ili su odgovorni za njih, bez obzira na etničku pripadnost, moraju odgovarati pred sudovima", navodi se u Dodikovom reagovanju.

On optužuje Udruženje "Majke enklava Srebrenica i Žepa" da to "ne žele da vide, jer imaju svoju ostrašćenu viziju kakva pravda i istina treba da budu", dodajući da se u tom udruženju "ne pitaju o tome ko je ubio hiljade Srba u proteklom ratu i kako za većinu tih zločina, i posle skoro 15 godina od završetka rata, niko nije odgovarao".

Prema njegovim rečima, Vlada RS "odbacuje smišljenu tezu Bošnjaka da je RS nastala na zločinima", jer je ovaj entitet nastao kao "opredeljenost srpskog naroda da zaštiti svoj integritet i nacionalni identitet".

Premijer RS je poručio da Udruženje "Majke enklava Srebrenica i Žepa" ni na koji način ne može da odlučuje o popisu stanovništva u BiH, ocenjujući da bošnjački političari manipulišu ovim udruženjem "uvlačeći ga na teren politike i obračuna sa RS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: