Jake kiše otežavaju saobraćaj

Stalne jake kiše otežavaju situaciju u centralnom delu Italije pošto su poplave pogodile taj deo zemlje, gde je više od 500 ljudi ostalo bez krova nad glavom.

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2009.

21:04

Default images

U poslednjih šest dana Italiju pogađaju jake kiše uz nagli pad temperatura, ali žrtava nevremena nema, mada je infrastruktura potpuno uništena u nekim podrčjima ugroženog dela zemlje. Najteže su pogođene regije Toskana i Ligurija, gde je saobraćaj prekinut zbog poplave i klizišta, dok je više područja tog dela Italije još uvek bez gasa i električne energije.

Na stotine vatrogasaca, pripadnika civilne zaštite i volontera pokušavaju da smanje posledice poplava u blizini gradova Luka i Piza u Toskani, uklanjanjem pukotina i blata sa puteva, ali navode da će trebati nekoliko dana da se očiste poplavljene kuće.

Više od polovine Venecije je pod vodom pošto je jaka kiša podigla nivo vode gotovo za metar i po iznad uobičajenog nivoa mora, najviše u ovoj godini.

U Veneciji je uobičajeno da nivo mora tokom jeseni i zime dostigne između 120 i 140 cm iznad normale, ali pri porastu iznad 150 cm postoji opasnost da odnese pločnike i teško ošteti grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: