Dodika izbacuju iz SI?

Na zasedanju Veća Socijalističke internacionale osuđen prijateljski doček koji je premijer RS Milorad Dodik priredio Biljani Plavšić, pišu zagrebačke "Vijesti".

Izvor: B92

Petak, 04.12.2009.

21:24

Default images

Socijalistička Internacionala će poslati i delegaciju koja bi trebalo da ispita "slučaj Dodik", a to bi mogao da bude korak prema razrešenju spora koji se u Etičkom odboru vodi već godinama zbog ponašanja premijera Republike Srpske, a koje je ocenjeno kao suprotno socijaldemokratskim vrijednostima, piše Pincom.info.

Ugled Socijalističke internacionale se čuva oduzimanjem članstva Dodikovom Savezu nezavisnih socijaldemokrata.

Predsednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija je prije održavanja sjednice Veća Socijalističke internacionale poslao pismo predsedniku i generalnom sekretaru te organizacije u kojem je skrenuo pažnu na Dodikove aktivnosti koje narušavaju ugled socijaldemokratske ideje.

Lagumdžija smatra kako je jedini put za očuvanje časti i ugleda organizacije onaj u kojem se Dodikovom SNSD-u oduzima status punopravnog člana Socijalističke internacionele. Priparnici njegove stranke tvrde kako Dodikovo ponašanje sa socijaldemokracijom nema ništa zajedničko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: