Sastanak Durcasa i Đukanovića

Grčka želi da bude pokretač procesa evrointegracija zemalja zapadnog Balkana izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Dimitris Drucas.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2009.

19:38

Default images

On se u Podgorici sastao sa premijerom Crne Gore, Milom Đukanovićem. Nova Vlada Grčke, kazao je Drucas, daće najveći prioritet ratifikaciji sporazuma o stabilizaciji i prudruživanju Crne Gore EU u grčkom parlamentu.

Drucas je podsetio na zaključke Solunskog samita koji ohrabruju proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana, kao i na ocenu grčkog premijera Jorgosa Papandreua da države regiona mogu postati članice Unije 2014. godine.

Đukanović i Drucas saglasili su se da je stabilnost ključno pitanje za region, koje će na najbolji način biti rešeno kroz evropske i evroatlantske integracije, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Tokom razgovora konstatovano je da dve države imaju izuzetno dobre bilateralne odnose, kao i da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: