Ercegova kuća opštini Zvezdara

Opštini Zvezdara na upravljanje je poverena kuća u Nerodimskoj ulici 2, privremeno oduzeta Darku Ercegu, optuženom za prodaju narkotika.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2009.

13:31

Default images

Ovo je prvo ustupanje privremeno oduzete nepokretnosti nekoj državnoj instituciji po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela. Ugovor o poveravanju upravljanja privremeno oduzetom imovinom potpisali su danas direktor Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Jugoslav Stojiljković i predsednik opštine Zvezdara Milan Popović.

Dvorište kuće od 100 kvadrata obraslo je u korov, a u njoj osim zidova nema apsolutno ničega. U tu kuću u Nerodimskoj ulici trebalo bi da se useli deo uprave opštine Zvezdara.

“Ne mogu tačno da odgovorim na pitanje za šta ćemo tačno prostor koristiti, jer još nismo ušli u prostor. To ću moći da kažem tek kad vidimo koliko kuća može da bude iskorišćena, pošto je projektovana za stanovanje", kaže predsednik opštine Zvezdara Milan Popović.

Državni sekretar ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je da će svim kriminalcima biti oduzeta imovina, jer je to najefikasniji način za borbu protiv kriminala. On je naveo da se u sudovima u ovim trenucima vodi oko 260 postupaka za oduzimanje imovine.

“Mislim da ćemo do kraja godine u potpunosti prevazići naša očekivanja kada je u pitanju oduzimanje imovine. Naravno da mora da se poštuje zakonska procedura. Mi uglavnom pričamo o privremenom oduzimanju, a konkretno za Šilerovu je trajno oduzet plac. Verujem da će veliki broj postupaka biti okončan do kraja godine i da će zaista biti dat na raspolaganje državnim organima, a deo će biti prodat na aukcijama”, objašnjava Homen. Kuća Darka Ercega, sa četiri ara placa, zapečaćena je 18. septembra, a procenjena vrednost objekta je oko 100 000 evra.

Odlukom Specijalnog suda, Erceg je ostao bez kuće u Nerodimskoj ulici, pošto u postupku pred Specijalnim sudom nije uspeo da dokaže da je do novca za kupovinu ove kuće došao na legalan način. Tu odluku nedavno je potvrdio i Vrhovnu sud Srbije.

Erceg je 17. marta 2007. godine uhapšen u spornoj kući u kojoj je policija pronašla 27 kilograma heroina, dva kilograma kokaina i veću količinu paracetamola.

Droga koja je pronađena, prema tvrdnjama tužilaštva, doneta je iz Novog Pazara, a bila je namenjena za prodaju u zemljama zapadne Evrope. Pri hapšenju policija je Ercegu oduzela i tri automobila, a u jednom od njih je pronađeno nekoliko kilograma heroina.

Rešenje o privremenom oduzimanju imovine doneo je sudija Vladimir Vučinić, koji i vodi krivični postupak protiv Ercega i još sedam članova njegove kriminalne grupe. Kuća se nalazi na šest ari placa i površine je 104 kvadratna metra, od čega je 73 kvadrata stambenog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: