Ahmadinežad: Pozitivni pregovori

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad kaže da su pregovori o iranskom nuklearnom programu u Ženevi bili "pozitivni" i da neće biti problema za njihov nastavak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

00:32

Default images

"Naš utisak o susretu u Ženevi je pozitivan", rekao je Ahmadinedžad u jednom televizijskom intervjuu. Upitan o izjavama američke državne sekretarke Hilari Klinton da međunarodna zajednica neće beskonačno čekati da Iran ispuni svoje obaveze, on je odgovorio da "ne smatra da će na predstojećim pregovorima biti problema".

"Ako neki žele da naprave probleme, u tome neće uspeti, a ako uspeju, sami će otići", naveo je on.

Iran i grupa nazvana 5+1 (SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Kina) složili su se nas sastanku 1. oktobra u Ženevi da bude izvršena inspekcija nove iranske lokacije za obogaćivanje urana u Komu, čije je postojanje otkriveno krajem septembra.

Novi sastanak zakazan je za 19. oktobar u Beču i na njemu treba da učestvuju Iran, Rusija, SAD i Francuska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: