Napad na Francuze bio organizovan

Francuske navijače u Beogradu tukli pripadnici navijačkih grupa "Alkatraz" i "Rebels", saznaje “Politika”.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

02:27

Default images

Navijači ovih grupa su sa hirurškim maskama, bakljama i palicama krenuli u obračun. Jedan od osumnjičenih za ubistvo Brisa Tatona, Dejan Puzigaća, podelio je navijačima Partizana palice i baklje kako bi njima tukli navijače francuskog Tuluza, saznaje "Politika" od sagovornika bliskog istrazi.

Istovremeno osumnjičeni Vladan Suvajac podelio je hirurške maske kako bi navijači sakrili lice dok se budu obračunavali sa navijačima Tuluza.

Da je sve bilo organizovano potvrđuje i sagovornik "Politike" koji tvrdi da su se navijači Partizana dogovorili da pronađu navijače Tuluza i obračunaju se sa njima.

Na poziv, sada osumnjičenih Ivana Grkovića, Đorđa Prelića i Ljubomira Markovića, krenuli su u grupi ka Obilićevom vencu, tražeći gde sede i piju Francuzi. Po iskustvu su znali da su u nekom od kafića u pešačkoj zoni centra prestonice.

Napadači su zatim prišli francuskim državljanima koji su mirno ispijali piće u kafiću i napali ih, maskirani hirurškim maskama.

Bris Taton nije uspeo da pobegne, pa su ga osumnjičeni sustigli i počeli da udaraju drvenim palicama, upaljenim bakljama, čašama i pepeljarama sa obližnjeg stola, a potom i stolovima i stolicama.

Izgrednici su pripadali različitim navijačkim grupama. Tako je osumnjičeni Ivan Grković bio pripadnik grupe "Iridćibili”, dok su Đorđe Prelić, koji je u bekstvu, i Ljubomir Marković bili pripadnici "Alkatraza”. Preostali navijači bili su iz grupe "Rebels” , kaže sagovornik "Politike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: