Peticija protiv lekara Mujkanovića

Stanovnici hrvatskog mesta Vrhovine potpisuju peticiju da lekar Esad Mujkanović, koji nije pomogao pacijentu jer je Srbin, bude smenjen s mesta u hitnoj pomoći.

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2009.

01:04

Default images

Srbinu iz Vrhovina Bošku Radiću, kome lekar Esad Mujkanović iz Doma zdravlja Otočac nije želeo da pruži adekvatnu lekarsku pomoć, nakon što je prošle sedmice izgubio vid na jednom oku, zdravstveno stanje i dalje se pogoršava. U opštini Vrhovina više od 300 građana do ponedeljka ujutru potpisalo je peticiju sa zahtevom da ih više ne leči Mujkanović.

Već tri dana, stanovnici Vrhovine stavljaju svoje potpise da Esad Mujkanović bude smenjen sa mesta u hitnoj pomoći Doma zdravlja u Otočcu.

“Do sada smo skupili preko 300 potpisa. Gledano u procentima, to je preko 95 odsto građana srpske i hrvatske nacionalnosti koje smo obišli koji su do sada su potpisali ovu peticiju”, rekao je zamenik načelnika opštine Vrhovina Miroslav Mašić.

Radić je krajem prošle sedmice trebalo da bude pušten na kućni oporavak iz bolnice u Rijeci, gde je prebačen iz bolnice u Ogulinu, ali su lekari odlučili da još nekoliko dana ostane na dodatnim ispitivanjima.

“Centar za ravnotežu mu je malo narušen. Ostao je bez desnog oka, odnosno vida na tom oku. To su nekakve posledice svega toga - neukazane prve pomoći koja je trebala biti ukazana”, kaže supruga Boška Radića, Olga Radić. Istovremeno, medijima se javlja još pacijenata koji tvrde da im Mujkanović nije adekvatno pomogao.

“Pas me je od Gorana Čvorka ugrizao, došla sam na hitnu, sestra je išla pozvati doktora da me pregleda. On je samo došao na vrata, video ko sam i šta sam i veli – ‘ništa, sve u redu, previj ranu i možeš ići‘”, ispričala je jedna od Mujkanovićevih pacijentkinja.

Slučaj doktora Mujkanovića dospeo je u javnost kada je Radić 6. septembra sa simptomima moždanog udara primljen na hitnu medicinsku pomoć u Otočcu, gde mu je Mujkanović dao infuziju i zadržao ga u stacionaru.

Na zahtev predstavnika opštine Vrhovine da se Radić preveze u bolnicu u Ogulin ili Gospić, Mujkanović ih je vređao nazivajući ih četnicima.

Protiv Mujkanovića je podneta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: