Bjelogrlić: Nasilje neprihvatljivo

Dragan Bjelogrlić povodom podrške Povorci ponosa rekao da je dužnost javnih ličnosti da podrže ovakve akcije, a ne da u izbornim kampanjama pune političke bine.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2009.

00:31

Default images

“Moj lični motiv je proizišao iz toga što svi već dva meseca prisustvujemo nečemu što se zove organizovani poziv na javni linč, i prosto mislim da je obaveza svakog normalnog i civilizovanog građanina da reaguje na pretnje sugrađanima”, rekao je Bjelogrlić, gostujući u Vestima B92.

On je kazao da se u Srbiji već deset i više godina dešava “da svako uzima pravdu u svoje ruke, da deli pravdu onako kako on misli da pravda izgleda”, kao i da se sa takvom praksom mora prestati.

Bjelogrlić je rekao da se nada da će većinska javnost, "normalna i civilizovana Srbija, ućutkati onu agresivnu i nasilnu Srbiju, koja je manjinska", baš kao što je to bio slučaj i na nedavnoj fudbalskoj utakmici Srbije i Francuske, kada su početni zvižduci Marseljezi bili nadjačani aplauzom.

Podsetimo, juče je Organizacioni odbor Povorke ponosa saopštio da je više desetina javnih ličnosti podržalo održavanje tog skupa, među kojima i Bjelogrlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: