USS: Još nijedna inicijativa

U Ustavni sud Srbije još nije stigla nijedna inicijativa za ocenu ustavnosti Zakona o izmenama Zakona o javnom informisanju, rečeno je u tom sudu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2009.

13:40

Default images

"Bilo koja inicijativa, ako stigne u narednim danima, ući će u redovnu sudsku proceduru", kazao je savetnik za medije u USS Dejan Milić. To znači, kako je objasnio, da će biti formiran predmet i određen sudija izvestilac.

Prema njegovim rečima, nedavno je stigla jedna inicijativa za ocenu ustavnosti pojedinih odredaba Zakona o javnom informisanju, ali ne i za izmene i dopune tog akta koje su usvojene 31. avgusta.

Izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju znatno je pooštrena kaznena politika za kršenje profesionalanih normi i uvedeno je nekoliko privrednih prestupa koji mogu dovesti do gašenja i zabrane medija.

Posle niza zamerki stručne i široke javnosti, zaštitnik građana Saša Janković oformio je radnu grupu koja će ga izvestiti da li ima osnova za ocenu ustavnosti tih zakonskih izmena.

Radnu grupu čine profesori prava Vladimir Vodinelić i Marijana Pajvančić, advokat Slobodan Kremenjak i medijski ekspert Rade Veljanovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: