Konkurs za podsticanje izvoza

SIEPA je raspisala drugi javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje aktivnosti koje doprinose povećanju izvoza, od ukupno 26 miliona dinara.

Izvor: B92

Petak, 04.09.2009.

11:01

Default images

Sredstva će preduzećima biti odobravana za dizajn novog proizvoda, testiranje, sertifikaciju i resertifikaciju proizvoda i sistema upravljanja kvalitetom, samostalno učešće na međunarodnim privrednim sajmovima u inostranstvu, dizajn novog pakovanja proizvoda.

Sredstva će se odobravati i za dizajn promotivnih materijala, reklamiranje u stranim stručnim časopisima, organizovane poslovne susrete u inostranstvu i organizovane posete stranim tržištima.

Navedene aktivnosti mogu biti započete, ali ne smeju biti završene pre objavljivanja poziva, a rok za završetak aktivnosti je 4. decembar.

Pravo na dodelu sredstava imaju mala i srednja preduzeća registrovana u Srbiji koja se bave proizvodnjom gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanjem usluga razvoja softvera, dizajna ili projektovanja namenjenih izvozu.

Preduzeća koja ispunjavaju uslove mogu ostvariti pravo na refundaciju do polovine troškova aktivnosti, bez PDV-a, u zavisnosti od prethodnog učešća u dodeli sredstava, stabilnosti izvora finansiranja, obima ostvarenog izvoza, broja zaposlenih, značaja rezultata aktivnosti, doprinosa povećanju izvoza, ekonomske opravdanosti predložene aktivnosti i iskustva realizatora aktivnosti.

Preduzeća mogu podneti prijavu za dodelu sredstava za jednu ili više aktivnosti, a rok za podnošenje prijava je 25. septembar.

Pojedinačne aktivnosti biće finansirane u maksimalnom iznosu do 200.000 dinara, osim za testiranje, sertifikaciju i resertifikaciju proizvoda i sistema upravljanja kvalitetom i samostalno učešće na međunarodnim privrednim sajmovima u inostranstvu.

Maksimalan ukupan iznos sredstava koji može biti odobren preduzeću je milion dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: