Komšić: BiH ide sporo ka EU

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić ocenio je da je teško očekivati skori napredak BiH ka EU, dok je napredovanje ka NATO-u sasvim izvesno.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2009.

11:01

Default images

U intervjuu banjalučkim "Nezavisnim novinama", Komšić je naveo da je osnovni problem u institucijama vlasti BiH i u razjedinjenoj koaliciji jer stvarnu vlast imaju samo stranački lideri. On je istakao da nema mehanizme da zaštiti interese Hrvata u bosanskohercegovačkim institucijama jer nema infrastrukturu u vlasti kao član opozicije.

Komšić je kazao da se zalaže za dobre odnose sa susedima i dodao da se preispituje da li je svojim izjavama naštetio Iliji Jurišiću kome se sudi u Srbiji.

"Biću protiv svakog rešenja u kojem samo BiH treba da popušta svojim susedima, a na štetu vlastitih interesa", rekao je Komšić i dodao da je neophodno poboljšati saradnju sa susedima.

"Ali opet, kao i u svakom odnosu, za to su potrebni volja, želja i interes obe strane, ili više strana, zavisi da li je reč o bilateralnim ili multilateralnim odnosima", rekao je Komšić, navodeći da se to može relativno lako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: