Janković: Država bez rešenja

Republički ombudsman Saša Janković ocenio je da, u slučaju Crna Reka, tužilaštvo možda nije reagovalo na najbrži mogući način.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2009.

00:13

Default images

Janković je, gostujući u emisiji “Poligraf” na TV B92, rekao da bi se, u nekoj drugačijoj situaciji, moglo očekivati da centar Crna Reka, samo dan pošto su se pojavili snimci batinanja štićenika, bude zatvoren, što se nije desilo. Uz napomenu da mu nije posao da komentariše rad tužilaštva, zaštitnik građana je rekao da za sporost u ovom slučaju vidi dva ključna razloga.

“Moglo bi se očekivati, u nekoj drugoj situaciji, da dan nakon objavljivanja tih snimaka, da već sutra centar bude zatvoren za rad. Međutim, verovatno postoje jaki razlozi u našem društvu koji ukazuju da to nije tako”, kaže Janković.

“Jedan od razloga je činjenica da je centar radio pod okriljem crkve, a da naša crkva uživa autonomiju, i to je tema koja je pominjana - da su granice crkve kod nas neutvrđene”, smatra on.

Janković kaže da je razlog i to što država nema rešenje za ljude koji su u njemu smešteni.

Podsetimo, ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da će MUP brzo reagovati i podneti sve potrebne prijave u vezi sa zlostavljanjem u Crnoj Reci, a proveravaće i da li je u tom centru bilo finansijskih malverzacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: