U sudaru poginula devojčica

Trinaestogodišnja devojčica poginula, dvanaestoro dece i dvoje nastavnika povređeno u sudaru dva autobusa kod Merošine.

Izvor: B92, Beta

Subota, 23.05.2009.

10:14

Default images

Učenica S.B. (13) je preminula, a učenica J.S. (13) je zadobila teške povrede opasne po život u saobraćajnoj nesreći na putu Merošina - Niš kod sela Balajnac kada su se sudarila dva autobusa koja su vozila decu na ekskurziju, saopštila je niška policija.

U saopštenju se navodi da su tri učenika zadobila teške telesne povrede, a njih devetoro lake telesne povrede.

Nastavnica M.S. je teže povređena, a njene kolege P.N. i R.B. su lakše povređeni.

Povređeni su smešteni u bolnicu u medicinskim centrima u Nišu i Prokuplju.

Do nesreće je došlo kada je autobus iz kolone, kojim je upravljao Jovan Jovanović iz Niša u sustizanju čeonim delom udario u autobus kojim je upravljao Nebojša Stevanović iz Prokuplja, a zatim su i jedan i drugi autobus sleteli sa kolovoza, saopštila je policija.

Saobraćajna nesreća dogodila se u 7.05 sati, a saobraćaj na tom delu magistralnog puta normalizovan je oko 10.30 časova
Direktorka Klinike za dečju hirurgiju Anđelka Jovanović kaže da je devetoro dece sa lakšim i težim povredama zbrinuto na odeljenju ortopedije Niškog kliničkog centra.

"Četvoro imaju povrede u smislu preloma. Jedno dete prelom rebara i prelom prsta, jedno dete prelom potkolenice, tu su još dvoje dece koja takođe imaju prelome, a ostala deca su još uvek na ispitivanju i očekujemo tokom dana njihovo stanje. Ali uglavnom su svi stabilno" istakla je Jovanović. Neurohirurg Vlade Rađenovića kaže da je život trinaestogodišnje devojčice koja se nalazi na neurohirurgiji sa povredama lobanje i mozga u opasnosti, ali su prognoze optimistične.

"Preduzete su sve dijagnostičke procedure, isključene su u ovom momentu povrede bilokog drugog vitalnog organa, za sada je ona svesna stabilnih vitalnih parametara i očekujemo da će biti u redu, ali mora da bude pod stalnim mnadzorom najmanje još 48 ili 72 sata" navodi Rađenović.

Otac jednog od povređenih dečaka Milinko Marković rekao je novinarima u bolnici u Nišu da su deca još u šoku i da ih je dosta povređeno.

Vozaču mesec dana pritvora

Vozaču "Niš-ekspresa" Jovanu Jovanoviću iz Niša, učesniku u saobraćajnoj nesreći u kojoj je jedna devojčica poginula, dok je više dece teže i lakše povređeno, određen je pritvor do mesec dana.

Istražni sudija Opštinskog suda u Prokuplju Ivana Niketić rekla je da je uzrok nesreće nepropisno kretanje autobusa u koloni kojim su deca iz Prokuplja krenula u obilazak Resavske pećine.

"Naložila sam obdukciju i vanredni tehnički pregled autobusa", rekla je Niketić.

"Autobus koji je čeonim delom udario u autobus ispred je, prema podacima koji sam dobila, bio je tehnički ispravan, a očekujem nalaz i za taj drugi koji je učestvovao u nesreći i koji je udaren", navela je istražni sudija. Tokom istrage biće obavljena i sva potrebna veštačenja ovlašćene institucije, napomneula je NIketić.

Ona je dodala da tokom istrage nije prikupila podatke prema kome je smrtno stradala devojčica prišla vozaču da bi ga poslužila bombonom jer joj je bio rođendan.

Roditelji i rođaci povređene dece, smeštene u niškom Kliničkom centru, rekli su novinarima da je devojčica, koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći, prišla je vozaču da ga posluži bombonom, jer joj je bio rođendan.

"Bio joj je rođendan, a kako smo čuli, pored vozačkog mesta pronađeno je više bombona posle nesreće", rekli su uznemireni roditelji i rođaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: