"Majkrosoft" ponovo kažnjen

Sud u Teksasu izrekao je "Majkrosoftu" novčanu kaznu od 200 miliona dolara zbog kršenja tehnološkog patenta koji pripada kanadskom izdavaču softvera "i4i".

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

18:56

Default images

Spor je vezan za način na koji softveri za obradu teksta "Vord 2003" i "Vord 2007" upravljaju XML dokumentima, preciznije markiranjem tih dokumenata, prenele su agencije. Uprkos odluci suda, "Majkrosoft" je ubeđen da nije učinio nikakav prekršaj i namerava da uloži žalbu, kako bi doveo u sumnju validnost patenta kompanije "i4i".

To je sada loša situacija za "Majkrosoft", koji je izašao kao pobednik iz sudskog spora protiv kompanije "TomTom", ali je kažnjen prošlog meseca sa 388 miliona dolara za ilegalno korišćenje jedne "antipiratske" tehnologije u svojim sistemima "Vindouz" i "Ofis" na koje pravo polaže kompanija "Junilok".

Mediji podsećaju da je "Majkrosoft" i na tu sudsku odluku uložio žalbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: