Nastavljeni pregovori u Ženevi

Posrednici UN u mirovnim pregovorima između Rusije i Gruzije saopštili su u Ženevi da su pregovori danas nastavljeni sa svim učesnicima.

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2009.

12:06

Default images

"Svi učesnici, i oni koji su juče bili odsutni, sada su ovde", rekao je jedan neimenovani diplomata blizak pregovaračima i dodao da su na sastanku predstavnici Rusije, Gruzije, Južne Osetije i Abhazije.

Ruska delegacija napustila je juče skup čim je počeo, pošto su njihovi saveznici iz Abhazije odbili da učestvuju u pregovorima, a ranije su se povukli i predstavnici Južne Osetije.

Bilo je predviđeno da pregovori traju dva dana.

To je trebalo da budu prvi pregovori u kojim učestvuju sve strane još od februara ove godine. Cilj ove runde pregovora je da se pronađe rešenje za izbeglice koje su napustile Južnu Osetiju i Abhaziju posle rata Gruzije i Rusije u avgustu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: