Iransko-venecuelanska banka

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad i njegov venecuelanski kolega Ugo Čaves otvorili su iransko-venecuelansku banku u Teheranu.

Izvor: B92

Subota, 04.04.2009.

01:14

Default images

Banka je formirana kako bi dve zemlje finansirale zajedničke projekte i ima početni kapital od 200 miliona dolara, koji su u jednakim delovima položile Venecuela i Iran, prenele su agencije.

"Kapital će porasti na 1,2 milijarde dolara, s ciljem da se podrže zajednički ekonomski, industrijski i rudarski projekti", navodi se na sajtu iranske državne televizije.

Čaves je izjavio da bi dve zemlje trebalo da "još ojačaju trgovinsku saradnju, kako ne bi zavisile od svetske trgovine", prenela je iranska državna agencija Irna.

Agencije navode da osnivanje banke sa zajedničkim kapitalom dveju zemalja ilustruje "sve veću saradnju Irana i Venecuele, čiji predsednici dele radikalnu antiameričku retoriku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: