Kosovo među prioritetima OEBS-a

Jedan od prioriteta OEBS-a tokom grčkog predsedavanja biće restrukturiranje međunarodnih snaga na Kosovu, rekla je šefica diplomatije Grčke Dora Bakojani.

Izvor: B92

Petak, 27.02.2009.

21:23

Default images

Ona je, u obraćanju Savetu bezbednosti UN, rekla da će pažnja zvanične Atine, kao predsedavajućeg OEBS-u, biti usmerena na promovisanju mira, poštovanju ljudskih života i očuvanju principa međunarodnog prava.

Iako je pažnja OEBS-a uglavnom usmerena na situaciju u Gruziji, to neće biti jedini izazov za tu organizaciju, u čijem će vrhu prioriteta biti i restrukturisanje međunarodnih snaga na Kosovu, kazala je Dora Bakojani.

Grčka ministarka je pozdravila izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-muna o Kosovu od 24. novembra 2008, u kojem je Ban ukazao na "važnu ulogu" OEBS-a u naporima da se ostvari mirna koegzistencija među različitim zajednicama na Kosovu.

Dora Bakojani je rekla da bi u razrešavanju svetskih kriza, posebno aktuelne finansijske krize, trebalo da OEBS bliže sarađuje s drugim međunarodnim organizacijama, kao što su UN.

Grčka je 1. januara 2009. godine preuzela jednogodišnje predsedavanje OEBS-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: