Miladin Kovačević u Skupštini

Miladin Kovačević, kome se u Beogradu sudi jer je u SAD, gde studira, naneo teške telesne povrede kolegi, pojavio se danas u Skupštini Srbije u pratnji radikala

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 22.01.2009.

13:08

Default images

Miladin Kovačević, koji je optužen za prebijanje kolege Brajana Štajnhauera u studentskom klubu u SAD, a zatim i za falsifikovanje pasoša, došao je danas u Skupštinu Srbije sa poslanicima Srpske radikalne stranke. On je rekao da je parlament posetio kao građanin Srbije, na poziv prijatelja koji su bili na njegovoj strani.

Miladin Kovačević odlučio je, kako kaže, da dođe u parlament Srbije da bi video kako funkcioniše država.

U pratnji poslanika radikala prvo se uputio u skupštinski restoran.

Kovačević je rekao da je parlament posetio "na poziv prijatelja koji su bili na njegovoj strani", i kao građanin Srbije.

Upitan da li je u Skupštinu došao na poziv prijatelja iz SRS-a, on je kazao da je imao i podršku Demokratske stranke na lokalnom nivou i da je "nebitno" ko ga je pozvao da dođe u parlament.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović i ne zna da se Kovačević šeta Skupštinom, ali kaže da svi građani Srbije imaju pravo da dođu u parlament.

"Formalno-pravno, očigledno je da nema tih smetnji ili ja ne znam da postoje. Svi građani, pa i oni koji se nalaze iza rešetaka su građani ove zemlje. Bitno je da se zakon mora primeniti na sve i da niko nije van zakona", kazala je predsednica Skupštine.

Kako je pojavljanje Kovačevića najviše uznemirilo novinare, obezbeđenje ga je zamolilo da se medijima obrati ispred zgrade parlamenta.

Kovačevič kaže da se u Ameriku ne vraća i da se u svojoj zemlji oseća vrlo bezbedno.

"Kao građanin Srbije imam pravo da imam uvid u sve, kao i ostali građani, i samo koristim te pogodnosti. Pošto se osećam sigurno u svojoj zemlji, došao sam da vidim kako funkcioniše", rekao je Kovačević.

"Ne znam zašto se stvara ovolika pompa, došao sam da zahvalim svima onima koji su pružali podršku meni, mojoj porodici i mojim prijateljima u svemu što se događalo poslednjih godinu dana", rekao je on.

Dodao je da je zadovoljan načinom na koji su mediji u Srbiji izveštavali o njegovom slučaju.

"Kada se sagledaju činjenice, bez nekih konotacija iz nekih drugih medija, stekne se realna slika", naveo je Kovačević.

Kovačeviću se sudi za nanošenje teških telesnih povreda američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru i zbog podstrekavanja na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave.

Za Kovačevićem je izdata međunarodna poternica Interpola, jer ga traže američke vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: