SAD: Nezaposlenost, oduzimanje kuća

Stopa nezaposlenosti u Americi najviša je u poslednje 34 godine, a gradnja novih kuća u novembru pala je za 19 odsto u odnosu na oktobar.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 17.12.2008.

15:09

Default images

Ekonomisti u SAD upozoravaju da će predstojeći talas insolventnosti kompanija i otpuštanja radnika dovesti do toga da oko milion Amerikanaca u narednoj godini ostane bez kuća, pošto neće biti u stanju da otplate hipotekarne kredite, saopštila je kompanija "Rialti trek".

Ta firma, koja se bavi istraživanjem tržišta nekretnina, predočila je da je broj poslednjih upozorenja pred oduzimanje kuća porastao u SAD u novembru za čak 28 procenata u odnosu na isti mesec lane.

A na drugom kraju sveta, u Rusiji, ministarstvo za zdravstvo i socijalni razvoj Rusije saopštilo je da je od oktobra do danas otpušteno oko 40.000 ljudi kao posledica globalne ekonomske krize.

Ipak, tamo je skoro trećina njih našla novi posao. "Od početka oktobra 2008. godine broj otpuštenih radnika bio je 38.447 ljudi. Od njih se zaposlilo 14.663", dodaje se u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Ukupan broj radnika koji rade nepuno radno vreme i radnika koji su upućeni na prinudne odmore porastao je na 207.589.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: