Utorak, 28.10.2008.

21:39

Novinar osuđen u Kafkinom procesu

Novinara iz Šapca Hanibala Kovača opštinski sud u Sremskoj Mitrovici osudio je na 3 meseca zatvora u procesu o kome on ništa nije znao i kome nije prisustvovao.

Izvor: Beta

Default images

U presudi koja mu je uručena preko kurira navedeno je da je Kovač kažnjen za dve uvrede sa 18 hiljada dinara i da mu je novčana kazna zamenjena zatvorom zbog nemogućnosti prinudne naplate.

Šabački novinar Hanibal Kovač izjavio je danas da je presudom Opštinskog suda u Sremskoj Mitrovici osuđen na kaznu zatvora od tri meseca na suđenju za koje nije ni znao.

Prema tvrdnjama Kovača, on nikada nije radio ni za jedan medij na teritoriji koju pokriva sremskomitrovačko pravosuđe, niti ikada od bilo kog tamošnjeg suda dobio poziv za suđenje i presudu.

"Nikada u svom životu nisam bio u sremskomitrovačkom sudu, niti sam ikada radio za bilo koji medij iz tog grada ili Vojvodine, pa nisam ni bi u prilici da nekoga uvredim. Dakle, niti znam ko me je tužio niti kada mi je izrečena presuda u novčanom iznosu", rekao je Kovač i naveo da se na ovu presudu neće žaliti.

Kako je naveo, spreman je da ide u zatvor iako ne zna za sta je osuđen.

Kovač je izrazio uverenje da sremskomitrovački istražni organi sa namerom nisu pokušali da ga pronađu u Šapcu jer su ga, kako kaže, lako pronašli da uruče najnoviju presudu.

U odluci suda, koju je Kovač primio, navodi se da je osuđen 2005. godine, a zbog nemogućnosti prinudne naplate novčana kazna je zamenjena zatvorskom u odnosu 200 dinara za zatvorski dan.

Kovač je u periodu kada je osuđen pre sudom u Sremskoj Mitrovici pisao o nepotizmu u šabačkim sudovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: